The far east blog

המטבח המקומי במדינות המזרח הרחוק

 מטבח המזרח הרחוק הוא רבגוני ועמוס בטעמים, ניחוחות ומסורות. הוא משתרע על פני מדינות רבות, כשכל איזור מתגאה בזהות קולינרית ייחודית המושרשת עמוק בהיסטוריה, בתרבות ובטעמים שלו. הנה סקירה על כל המדינות המובילות במזרח התיכון וכל מה שאתם צריכים לדעת על המטבח המקומי שלהן.

 

הודו: המטבח ההודי נהנה ממגוון טעמים, תבלינים ומרקמים. האוכל ההודי ידוע בשימוש בתבלינים ארומטיים כמו כמון, כוסברה, כורכום והל. בצפון המדינה תמצאו מנות כמו ביריאני, עוף טנדורי ולחם נאן ואילו בדרום המדינה תמצאו דוסות, אידליס ומנות קארי מעולות.

פיליפינים: איזור הפיליפינים מתגאה במטבח מעניין שמקושר להיסטוריה המגוונת של המקום. המנות כוללות לרוב שילוב של טעמים מתוקים, חמוצים ומלוחים עם השפעות מהמטבח הסיני, הספרדי והמלזי. אדובו, מנה של בשר כבוש מבושל בחומץ, רוטב סויה, שום ותבלינים היא מרכיב עיקרי במטבח הפיליפיני יחד עם סיניגנג, מרק חמוץ עשוי עם תמר הינדי או חומרי החמצה אחרים.

ויאטנם: המטבח הויאטנמי בולט בעיקר בפשטות שלו. פו, מרק איטריות ריחני עם עשבי טיבול הוא מאכל ויאטנמי מוכר ומנות נוספות כוללות את הכריך הויאטנמי, ספרינג רולס ובן צ'ה (בשר חזיר בגריל המוגש עם אטריות אורז ועשבי תיבול). המטבח הויאטנמי כולל בעיקר עשבי תיבול טריים, ירקות ומגוון רטבים.

טאיוואן: המטבח הטאיוואני הוא מיזור טעמים המושפע מהמסורות הסיניות, היפניות והטייוואניות. יש הרבה שווקי לילה המציעים תאכלי רחוב כמו טופו, צדפות ותה מקומי. בין המרכיבים תמצאו בעיקר ירקות טריים, פירות ים, בשר חזיק ותוצרת עונתית שונה.

לאוס: המטבח הלאוטי משקף את המורשת האגררית והשפע הטבעי של המדינה. סטיקי רייז הוא מזון עיקרי בלאוס והוא מוגש בדרך כלל עם בשר על האש, מטבלים חריפים וירקות טריים. לארב, סלט בשר טחון מתובל ברוטב דגים, מיץ ליים ועשבי תיבול הוא מאכל פופולארי בלאוס, כמו גם הטאם מאק הונג, סלט פפאיה ירוקה וחריף.

מזרח טימור: המטבח של מזרח טימור מציע שילוב טעמים מקומיים עם השפעות פורטוגזיות ודרום מזרח אסיה. בין המרכיבים הפופולאריים במטבח המקומי: תירס, קסאווה, בטטה, המוגשים לרוב לצד מנות כמו פייחואדה (תבשיל שעועית עם חזיר), דגים בגריל ופירות טרופיים. גם חלב קוקוס, כורכום ופלפל צ'ילי משמשים הרבה בבישול המזרח טימורי.

מיאנמר: המטבח של מיאנמר מאופיין בבישול במרכיבים טריים, טעמים עזים והשפעות אזוריות מגוונות. מוהינגה, מרק אטריות דגים נחשב למאכל הלאומי של מיאנמר והוא מרכיב ארוחת בוקר נפוץ מאוד. מנות פופולאריות נוספות כוללות את סלט עלי התה, מרק אטריות קארי וביריאני כבש.

נפאל: המטבח הנפאלי משקף את המגוון האתני של המדינה. דאל בהט (מרק עדשים עם אורז וירקות) הוא מאכל בסיסי במדינה ויש גם את המומוס (כיסונים מאודים במילוי בשר או ירקות), סל רוטי (לחם מקמח אורז), גונדרוק (עלים ירוקים מותססים) ודידו (דייסה מסורתית עשויה מכוסמת או דוחן).

סינגפור: המטבח הסינגפורי הוא כור היתוך של טעמים המושפע ממסורות קולינריות סיניות, מלאיות, הודיות ועוד. אוכל רחוב מאוד נפוץ בסינגפור והוא כולל מנות כמו אורז עוף היינאני, לקסה (מרק אטריות חריף), סרטן צ'ילי ורוטי פראטה (לחם שטוח הודי מוגש עם קארי).

סרי לנקה: המטבח המקומי של סרי לנקה ידוע בטעמים חזקים, תבלינים ארומטיים ושימוש רב בקוקוס. אורז וקארי הוא מאכל עיקרי בסקי לנקה, בליווי אורז, סמבולס וחמוצים, וגם הופר (פנקייק מקמח אורז), קוטו רוטי וחופרים (קני אטריות אורז מאודות).

פפואה גינאה החדשה: המטבח המקומי מגוון כמעט כמו הנופים והתרבויות של המדינה… מרכיבי היסוד כוללים סאגו (עמילן), בטטות, דגים, פירות ים ובשרים. שיטות הבישול הן בעיקר אידוי, אפייה וצלייה.

קמבודיה: המטבח הקמבודי מאופיין בשימוש בעשבי תיבול טריים, תבלינים ארומטיים ופירות טרופיים. אמוק, מנה של דג או עוף מאודה בחלב קוקוס ותבלינים היא קלאסיקה בקמבודיה. מנות פופולאריות נוספות כוללות לוק לאק (בשר בקר מוקפץ עם רוטב חריף), נום באן צ'וק (מרק אטריות אורז) ובאי סאק צ'רוק (מנת ארוחת בוקר של בשר חזיר ואורז).

תאילנד: גם המטבח התאילנדי מוכר בטעמיו החזקים, בעשבי התיבול הארומטיים ובשילוב טעמים מתוקים, חמוצים, מלוחים וחריפים. אחת המנות הפופולאריות היא פאד תאי, מנת אטריות מוקפצות עם שרימפס, טופו וביצים, וגם מנות כמו קארי, מרק טום יאם, סום טאם והקינוח הטעים סטיקי רייס ומנגו טרי.